woensdag, december 14, 2005

leeg kot zoekt bewoner

heb je grote ruzie gestook op je huidig kot? de huisbaas/bazin verleid? iets begonnen met een kotgeno(o)t(e) die je echt niet meer wil zien? Kortom, zoek je nog een kot voor het tweede semester?

Dan heb ik misschien wel de oplossing. Wij van het eerste verdiep Romero I zijn namelijk nog op zoek naar een enthousiaste student(e) die in het tweede semester ons team wil komen versterken.
Voor wie het Romero-huis niet kent, even een korte inleiding. Het Romerohuis is een residentie aan de KULeuven speciaal gericht op het intergreren van mensen met een handicap in het studentenleven. Het opzet zit als volgt in elkaar: per verdiep staat er een zwaar gehandicapte student(e) centraal. Verder zitten er op de gang nog een paar licht gehandicapte mensen die wel grotendeels zelfstandig zijn. De bedoeling van de (ongeveer elf) 'gewone' anderen is de personen met handicap te helpen met de dingen waarbij ze hulp nodig hebben. Hoe gaat dat praktisch in zijn werk? Wanneer de centrale persoon op kot is, moet er altijd iemand aanwezig zijn om hem/haar te kunnen helpen. Die uren worden onder de studenten verdeeld, per week, tijdens de vergadering. Om de twee weken hebben de studenen ook een nacht permanentie. Het voordeel daarvan is dat je als groep wel redelijk hecht bent, en we proberen ook (in de mate van het mogelijke) activiteiten te doen.
Het voordeel is dat jullie een korting op de huurprijs krijgen omdat je je voor zo'n belangrijke zaak engageert.

Schrikt wat hier boven staat je niet af? kom dan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij ons om te zien wie er allemaal zit, hoe het er aan toe gaat. Als je het echt helemaal nu al ziet zitten neem je best contact op met de huisvestingsdienst.

misschien tot volgend semester!

Geen opmerkingen: